plättar

Stek plättar lätt som en plätt

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Har du någonsin hört talesättet lätt som en plätt? Det är ett uttryck som används i i situationer när någonting går felfritt och orkeslöst. Men om man tänker efter så är det egentligen ett totalt felaktigt uttryck, för när har det någonsin varit lätt att göra plättar?

Många anser att plättar bara ett tramsigt påhitt. Att plättar bara är ett resultat av misslyckade pannkakor och att ingen någonsin skulle välja en tallrik med plättar före en tallrik med smarriga pannkakor. Men detta stämmer såklart inte.

Plättar – Lindas Bakskola

Plättar har så mycket som inte pannkakor har och barn uppskattar ofta plättar före vanliga pannkakor då de är mycket mindre och därmed roligare att äta. Deras storlek gör också att man kan äta så många fler än vanliga pannkakor. Så varför inte göra en tävling utav de?

När man steker plättar så kan det vara svårt att få till dom bra. De sjunker ut och blir ojämna, vilket ofta är anledning till att många kallar de för just misslyckade pannkakor. Idag finns det gjutjärnspannor som är till för just plättar, med små runda hål att lägga smet i för att just få perfekt symmetriska plättar. Dessa pannor är tyvärr ofta något som mest samlar på sig damm i skåpen då många väljer att inte använda dom. Dom är ofta väldigt tunga, svåra att diska och förstör väldigt lätt spishällarna som många idag har i sitt kök. Det är synd att många väljer att inte använda dessa pannor men det fina konceptet med små runda luckor för smet har nu chans att leva vidare ändå.

Lyxig Plättform i silikon

Denna plätt och pannkaksform i silikon delar samma koncept som plättpannan och gör att du, lätt som en plätt faktiskt, kan göra goda och perfekta små plättar genom att bara lägga i denna form i din egna stekpanna. Formen klarar all värme och ger inga som helst giftiga utsläpp till plättarna. Den är också superenkel att rengöra för att användas så snart som möjligt igen.

TIPS TIPS TIPS ! ! !

Trots att denna funkar perfekt till dina plättar så kan den samtidigt skapa andra smaskiga saker.

Varför inte blanda en smet till amerikanska pannkakor och använda formen för att få höga, fluffiga pannkakor till frukost eller lunch? Lägg dom på hög och häll pannkakssirap över dom och det kommer garanterat att uppskattas.

Använd formen för att steka perfekta ägg eller små omeletter och dina brunchgäster kommer häpna över resultatet. Men inte behöver väl dom få reda på ditt lilla hemliga redskap?

Lyxig Plättform i silikon

Låt din egna fantasi styra och låt denna lyxiga plättform i silikon få vara med och hjälpa dig skapa magi i köket.