aktivitet

Aktivera din hund enkelt och billigt med denna aktiveringsboll

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Idag är det vanligt för människor som bor i Sverige att äga en eller flera hundar. Detta då många har ett intresse för hundar men det har också blivit en trend att skaffa en lite hundvalp att mysa med och ta hand om. Men det som många som skaffar en hund för första gången missar är att läsa på om vad man som matte eller husse kan göra för att ständigt förbättra hundens livskvalitet. Och en viktig del som hundar behöver är aktivering.

På samma sätt som din hund behöver bra näring och ett kärleksfullt hem är lek och aktivering avgörande för dess hälsa. Det ger motion, stimulering, glädje och ett otroligt samspel. Dessutom är lekstunder särskilt viktiga om din hund tillbringar längre perioder ensam. Ibland klarar hundar inte av att vara skilda från sina ägare, vilket visar sig i sorgsenhet och eventuellt destruktivt beteende. Om så är fallet ska du ge din hund massor av uppmärksamhet för att hjälpa till att kompensera för din frånvaro.

Så här tränar och aktiverar du din hund - tips och råd - Agria ...

Många tror att det krävs så mycket för att hunden ska få leka av sig och aktiveras. Många tror att man måste gå till en stor hundlekplats flera gånger per dag eller leka apport med pinnar i skogen i flera timmar. Detta är helt felaktigt. Det krävs inte alls mycket för att aktivera dig hund och hunden nöjer sig faktiskt otroligt bra med små aktivitetsleksaker som de själva kan pyssla på med.

Aktiveringsboll för ditt husdjur

Detta är en rolig aktivitetsboll som är väldigt uppskattad av hundar i alla storlekar. Det som är så fantastiskt med denna boll är att du kan placera din hunds favoritgodis mellan springorna på bollen. Godisen kommer en efter en att ramla ut ur bollen men det är något som hunden själv kommer få kämpa för. Detta gör att hunden både aktiverar sin hjärna och kropp samt får belöning när den lyckas vilket stimulerar glädje. Bollen är gjord utav gummi vilket ger hunden en masserande effekt när den tuggar på den vilket är jättebra för valpar som ofta har kliande tänder. Gummit är också tillverkad för att smaka mint vilket ger hunden en fräsch känsla och en fräsch andedräkt i munnen.

Lek och aktivering är otroligt viktigt för både den fysiska men också sociala utvecklingen hos hundar och ger förutsättningar som hunden förtjänar. Denna boll är perfekt att ge till hunden när du själv har andra saker att göra vilket gör att hunden också får träna på att leka för sig själv och inte vara beroende av dig.

Aktiveringsboll för ditt husdjur

Denna aktivitetsboll är en stor favorit bland hundar och hundägare därute, så varför inte klicka hem denna leksak du med för att se om det blir en favorit hemma hos er också?