stänkskydd

Skydda dig och din omgivning med detta stänkskydd

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Vi vet alla hur det är att så och steka mat vid spisen. Låt oss börja med hur mycket det osar. Trots en fläkt på full fart så osar det fortfarande i hela köket och lukten sätter sig både på den som står och steker maten, som i kläder och hår, samt textilier runt om i köket. Det andra som vi också får utstå med vid stekning är hur allt sprätter hit och dit. Det spelar ingen roll om vi steker i smör, olja eller ingenting alls så sprätter både mat och matfett på resterande del av spisen, på väggarna, på golvet och kanske värst av allt, på oss själva eller på våra små barn.

Matrester och matfett som sprätter runt om stekpannan och fastnar på ställen kan vara både jobbigt men också svåra att rengöra. Det tar också tid av dig som du hellre säkert lagt på någonting annat än att behöva rengöra hela stekpannans omgivning bara på grund av några minuters stekning eller fritering.

Att det kan sprätta från stekpannan på oss själva eller någon annan är som sagt också någonting som man gärna vill undvika. Detta är någonting som är mycket vanligare än vad man tror. Småbarnsföräldrar kan nog verkligen känna igen sig i hur barnen ofta står och drar en i benen när man själv står och lagar mat, hur man har hjärtat i halsgropen över rädslan att barnen ska få droppar av varm olja på sig till exempel och utveckla mindre brännskador till och med.

Detta är ett stänkskydd för din stekpanna som både skyddar från fettfläckar i resterande kök men också från möjliga brännskador. Denna gör att du kan steka, marinera och fritera i riktigt hög temperatur utan att behöva ha hjärtat i halsgropen under hela matlagningen.

Skyddet är gjort av materialet silikon. Silikon gör att skyddet tål väldigt hög värme men också att det är superenkelt att rengöra. Det går lätt att skölja av men funkar också utmärkt att diska i din diskmaskin.

Med detta fantastiska stänkskydd så sparar du tid och ork då du hela tiden slipper städa både under och efter din matlagning samt att du kan känna dig säker samtidigt som du står vid spisen och lagar mat. Så gör det du själv kan för att skydda både ditt kök men också dig och dina familjemedlemmar.